ΕΛΛΑΔΑ

Οι δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια των σχολείων

Δημοσίευση 6 Ιουνίου 2011, 15:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι δήμοι αδυνατούν να πληρώσουν τα ενοίκια των σχολείων
Facebook Twitter Whatsapp
Από το νέο σχολικό έτος η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνά στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ωστόσο είναι απίθανο οι δήμαρχοι να καταφέρουν να ανταποκριθούν σ’ αυτή την αρμοδιότητα καθώς όπως δηλώνουν τα ταμεία τους είναι σχεδόν άδεια.
Από το νέο σχολικό έτος η λειτουργία των σχολικών μονάδων περνά στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, ωστόσο είναι απίθανο οι δήμαρχοι να καταφέρουν να ανταποκριθούν σ’ αυτή την αρμοδιότητα καθώς όπως δηλώνουν τα ταμεία τους είναι σχεδόν άδεια. Στον Βύρωνα ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς θα πρέπει να καταβάλλει περισσότερες από 200 χιλιάδες το χρόνο ενοίκιο για ένα μόνο σχολείο. Αυτό όπως λεει αποκλείεται να συμβεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου. «Είναι αδύνατον να καλύψουμε τις ανάγκες των σχολείων χωρίς τα αρμόδια υπουργεία να μας ενισχύσουν οικονομικά», είπε μιλώντας στο σταθμό μας.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης διαπιστώνοντας ότι η αρμοδιότητα δεν συνοδεύτηκε και από τους ανάλογους πόρους αποφάσισε να στείλει τα μισθωτήρια των σχολείων στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Πηγή: ΣΚΑΙ