ΕΛΛΑΔΑ

Πτολεμαϊδα: Κινητοποίηση των εργαζομένων στο ορυχείο Μαυροπηγής

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 13:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πτολεμαϊδα: Κινητοποίηση των εργαζομένων στο ορυχείο Μαυροπηγής
Facebook Twitter Whatsapp
Κατάληψη στον πύργο ελέγχου των ταινιοδρόμων του ορυχείου Μαυροπηγής πραγματοποίησαν για τρεις ώρες τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», με αποτέλεσμα να διακοπεί εντελώς η λειτουργία του.
Κατάληψη στον πύργο ελέγχου των ταινιοδρόμων του ορυχείου Μαυροπηγής πραγματοποίησαν για τρεις ώρες τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ της Δυτικής Μακεδονίας «Σπάρτακος», με αποτέλεσμα να διακοπεί εντελώς η λειτουργία του. Όπως εξήγησε o πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Αδαμίδης, αιτία της κινητοποίησης ήταν η ρύπανση που δημιουργήθηκε χθες στην περιοχή του ορυχείου, λόγω της αλόγιστης χρήσης τέφρας για τη διάνοιξη δρόμων πρόσβασης στο εσωτερικό του, αλλά και η επιχειρούμενη προσπάθεια ανάθεσης περισσότερων αρμοδιοτήτων στο υπάρχον προσωπικό, τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικό δυναμικό.

«Μετά τη διαβεβαίωση που λάβαμε από τη διοίκηση, για την επανεξέταση του θέματος της σύμπτυξης των συνεργείων, σε επίπεδο διοίκησης όλων των ορυχείων στη Δυτική Μακεδονία, η κινητοποίηση έληξε» τονίζει ο κ. Αδαμίδης.