ΕΛΛΑΔΑ

Στα δίχτυα της Αστυνομίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2011, 21:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα δίχτυα της Αστυνομίας εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις
Facebook Twitter Whatsapp
Εννέα αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εξαρθρώνοντας έτσι, μία ακόμη εγκληματική οργάνωση η οποία είχε ως «τακτική» τις νυχτερινές εισβολές σε σπίτια με στόχο την κλοπή.
Εννέα αλλοδαπούς, υπηκόους Βουλγαρίας, συνέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εξαρθρώνοντας έτσι, μία ακόμη εγκληματική οργάνωση η οποία είχε ως «τακτική» τις νυχτερινές εισβολές σε σπίτια με στόχο την κλοπή. Οι συγκεκριμένοι, είχαν διαπράξει δύο ληστείες στον νομό Λάρισας και δύο στον νομό Φθιώτιδας, ενώ έχουν στο ενεργητικό τους και σειρά κλοπών.

Η τελευταία ληστεία, ήταν αυτή προ τριών ημερών στον Τύρναβο, όπου εισέβαλαν σε σπίτι τετραμελούς οικογένειας κι ήταν η αιτία για την εξάρθρωσή της οργάνωσης. Προηγήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από τα ξημερώματα της Πέμπτης και καταδίωξη με αυτοκίνητα μέχρι την περιοχή Μακρυχωρίου, όπου και συνελήφθησαν οι πέντε.

Επίσης, κατηγορία απαγγέλθηκε και σε Έλληνα, που φέρεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις τους υποδείκνυε σπίτια, για να «χτυπήσουν». Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου στο μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ από το γενικό αστυνομικό διευθυντή Βασίλειο Χαλάτση, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, Συμεών Οφείδη και το διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, Γεώργιο Αγάκο, οι οποίοι και αναφέρθηκαν αναλυτικά στο θέμα, ενώ εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση.

Από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι, οι πέντε συλληφθέντες, ηλικίας 34, 29, 21, 21 και 28 ετών αντίστοιχα, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και ρόλους για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των ληστειών και διακεκριμένων κλοπών.