ΕΛΛΑΔΑ

Εκλεισαν την Εγνατία Οδό κάτοικοι της Πτολεμαΐδας

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2011, 12:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκλεισαν την Εγνατία Οδό κάτοικοι της Πτολεμαΐδας
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στα Κοίλα της Κοζάνης, από τις οκτώ έως τις δέκα και τέταρτο το πρωί, προχώρησαν οι δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες της Πτολεμαΐδας, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, στην περιοχή.
Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στα Κοίλα της Κοζάνης, από τις οκτώ έως τις δέκα και τέταρτο το πρωί, προχώρησαν οι δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες της Πτολεμαΐδας, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, στην περιοχή. Θεωρούν ότι η επικείμενη μείωση κλινών στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο που είναι και το μεγαλύτερο της περιοχής, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, είναι «αναντίστοιχη προς τις ανάγκες» και «υποβαθμίζει το νοσοκομείο», έναντι άλλων νοσοκομείων της περιοχής, που διατηρούν, ή μειώνουν στο ελάχιστο τις κλίνες τους.

«Κόβεται το 30% των κλινών σε ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή νοσοκομείο. Τουλάχιστον ας υπήρχε μια αναλογικότητα στην κατανομή. Δεν μπορεί να γίνεται σχεδιασμός χωρίς δικαιοσύνη, επιχειρηματολογία, λογική» δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι, που είχαν κλείσει χθες για ένα δίωρο και την εθνική οδό Πτολεμαΐδας – Φλώρινας στη γέφυρα της ΑΕΒΑΛ, δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους.