ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΜΕ: «Δεν μπορούν να μετατραπούν τα σχολεία σε φωτοτυπικά κέντρα»

Δημοσίευση 8 Σεπτεμβρίου 2011, 14:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΟΛΜΕ: «Δεν μπορούν να μετατραπούν τα σχολεία σε φωτοτυπικά κέντρα»
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις για την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, ενώ τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν τα μαθήματα.
Συνεχίζονται και οι αντιδράσεις για την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, ενώ τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν τα μαθήματα. Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων δηλώνει ότι τα παιδιά θα πάρουν το 20% των βιβλίων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων θα είναι έτοιμη στα μέσα Οκτωβρίου, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν προσωρινά την κατάσταση με φωτοτυπίες και dvd, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τους καθηγητές.

Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να "μετατραπούν τα σχολεία σε φωτοτυπικά κέντρα", επεσήμανε ότι τα μηχανήματα των σχολείων δεν είναι επαγγελματικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο κόστος των φωτοτυπιών σε σχέση με το βιβλίο. Συγκεκριμένα, ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν τέσσερα ευρώ.

Καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου, έστειλαν επιστολές σε σχολεία, όπου περιγράφουν τα προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς.