ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας στις ισραηλινές φυλακές

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2011, 06:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παρέμβαση συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους κρατούμενους απεργούς πείνας στις ισραηλινές φυλακές
Facebook Twitter Whatsapp

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα προς στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι εδώ και 16 ημέρες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας.

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποίησε η Συντονιστική Επιτροπή των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα προς στους Παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι εδώ και 16 ημέρες έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας. Αντιπροσωπεία των οργανώσεων συναντήθηκε με τη διεύθυνση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) στην Αθήνα και παρέδωσε ψήφισμα, ζητώντας από τον ΕΕΣ να τους στηρίξει στον αγώνα τους. Οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι παρέμειναν στο οδόστρωμα κρατώντας πανό που έγραφε «Λευτεριά στους Παλαιστίνιους Κρατούμενους στις Ισραηλινές Φυλακές».

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν πριν από 16 ημέρες σταδιακά απεργία πείνας, στην οποία κάθε μέρα προστίθενται και περισσότεροι. Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, που παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες περί αιχμαλώτων πολέμου, υποφέροντας από κακοποιήσεις, βασανιστήρια, έλλειψη ιατρικής περίθαλψης, αφαίρεση εφημερίδων, απαγόρευση επισκέψεων, απομόνωση, ενώ βιώνουν μεσαιωνικές καταστάσεις σε κελιά γεμάτα έντομα και τρωκτικά.

Η σημερινή κίνηση αποτελεί μια από τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ο ΕΕΣ, η Διεθνής Αμνηστία και άλλοι. Αίτημα των αλληλέγγυων η διεθνής παρέμβαση των οργανώσεων για να στεφθεί με επιτυχία ο αγώνας των φυλακισμένων.

Στο ψήφισμα που παραδόθηκε στον ΕΕΣ διαβάζουμε: «Το Ισραήλ κρατά παράνομα στις φυλακές περισσότερους από 6.000 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων 38 γυναίκες, 285 παιδιά, 270 διοικητικούς κρατούμενους (χωρίς δίκη), 22 μέλη του Παλαιστινιακού Κοινοβουλίου, 143 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν εκτίσει πάνω από 20 χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων αρκετοί πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας».

 

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ