ΕΛΛΑΔΑ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΗ για το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των λογαριασμών

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2011, 06:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΗ για το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ στην έκδοση των λογαριασμών
Facebook Twitter Whatsapp
Έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Πειραιώς παρέμειναν όλο το βράδυ οι εργαζόμενοι προσπαθώντας να εμποδίσουν την έκδοση λογαριασμών με το νέο τέλος ακινήτων. Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπίσει το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ, καλώντας τα μέλη της να αποχωρήσουν και αναφέροντας ότι έχει δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στην Πειραιώς παρέμειναν όλο το βράδυ οι εργαζόμενοι προσπαθώντας να εμποδίσουν την έκδοση λογαριασμών με το νέο τέλος ακινήτων. Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΗ τονίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να αντιμετωπίσει το μπλόκο της ΓΕΝΟΠ, καλώντας τα μέλη της να αποχωρήσουν και αναφέροντας ότι έχει δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι της  ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να μην εκδοθεί κανένας λογαριασμός που να περιλαμβάνει το νέο χαράτσι, παρά την επέμβαση της εισαγγελίας που ζήτησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Στη σημερινή εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κανείς δεν δικαιούται να παίζει παιχνίδια που μπορεί να κοστίσουν ακριβά στη χώρα», τονίζει ο υπουργός.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί προκειμένου να αναστείλουν την έκδοση των λογαριασμών.

«Δεν μας απασχολεί καθόλου αν η Διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κινηθεί νομικά εναντίον μας. Μας απασχολεί η άλλη λύση που λέει ότι βρήκε για να εκδώσει τους λογαριασμούς. Όπως βλέπετε είμαστε εδώ και είμαστε ακόμη εδώ. Ήρθαμε εδώ με απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου» τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.

Η ΔΕΗ έχει προειδοποιήσει με διακοπή σύνδεσης όσους δεν καταβάλουν το ειδικό τέλος.

«Η στάση μας δεν περιέχει έλλειμμα πατριωτισμού αλλά περίσσευμα κοινωνικής ευαισθησίας» υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, χθες σημειώνοντας ότι πέρυσι 320 χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν σε διακανονισμό για να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και φέτος με το ειδικό τέλος εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στο σκοτάδι.

Ανακοίνωση της ΔΕΗ

«Η ΔΕΗ ΑΕ ανακοινώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης.

«Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της Επιχείρησης από την πρώτη στιγμή που η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μέσω ανακοινώσεων εξεδήλωσε την πρόθεσή της να παρεμποδίσει την έκδοση λογαριασμών εξασφάλισε, με ιδιαίτερο κόστος για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα.

Η Διοίκηση καλεί τη ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και επισημαίνει ότι - κατόπιν και της σχετικής τοποθέτησης του εποπτεύοντος Υπουργού - έδωσε εντολή προς τη νομική υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.