ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία σπουδαστών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2011, 15:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διαμαρτυρία σπουδαστών στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σπουδαστές του ιδρύματος, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενώ νωρίτερα προχώρησαν σε ενημερωτικές παρεμβάσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του ιδρύματος, εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότησή του.

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σπουδαστές του ιδρύματος, μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενώ νωρίτερα προχώρησαν σε ενημερωτικές παρεμβάσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα, σχετικά με τα λειτουργικά προβλήματα του ιδρύματος, εξαιτίας των περικοπών στη χρηματοδότησή του. Οι σπουδαστές κατήγγειλαν την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, που οδηγεί στη μείωση των ωρών τόσο για τα εργαστηριακά όσο και για τα θεωρητικά μαθήματα, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές να συνωστίζονται σε ουρές έξω από τα τμήματα για να προλάβουν να πιάσουν μία θέση στο μάθημα. 

Με τις κινητοποιήσεις τους ζητούν επίσης δωρεάν σίτιση, στέγαση, βιβλία και πάσο, επίδομα ενοικίου και σίτισης για όσους φοιτητές προέρχονται από άλλες πόλεις, πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση, αύξηση του διδακτικού προσωπικού κ.α.