ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσκρουση πλοίων στη Ραφήνα

Δημοσίευση 28 Οκτωβρίου 2011, 19:07 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρόσκρουση πλοίων στη Ραφήνα
Facebook Twitter Whatsapp

Kατά τη διάρκεια κινήσεων απάρσεως από τον προβλήτα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, υπήρξε εμπλοκή της άγκυράς του με την άγκυρα του παραβεβλημένου στον προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ», με αποτέλεσμα να προσκρούσει ελαφρά με το μπροστινό μέρος της πλώρης του σε αυτό.

Kατά τη διάρκεια κινήσεων απάρσεως από τον προβλήτα του Ε/Γ-Ο/Γ «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, υπήρξε εμπλοκή της άγκυράς του με την άγκυρα του παραβεβλημένου στον προβλήτα Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ», με αποτέλεσμα να προσκρούσει ελαφρά με το μπροστινό μέρος της πλώρης του σε αυτό. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος, ενώ οι 332 επιβάτες του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» με προορισμό το λιμάνι του Μαρμαρίου, προωθήθηκαν με ενέργειες της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» μέχρι επιθεώρησής του από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης, καθώς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.