ΕΛΛΑΔΑ

Από σήμερα το νέο ωράριο στα φαρμακεία- Κόβεται η πίστωση σε 15 Ταμεία

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2011, 06:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Από σήμερα το νέο ωράριο στα φαρμακεία- Κόβεται η πίστωση σε 15 Ταμεία
Facebook Twitter Whatsapp
Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο για τα φαρμακεία, που θα λειτουργούν, πλέον, τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο. Την ίδια στιγμή, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά δεν θα χορηγούν πίστωση στους ασφαλισμένους 15 ασφαλιστικών ταμείων.
Από σήμερα τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο για τα φαρμακεία, που θα λειτουργούν, πλέον, τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης, καθώς και το Σάββατο. Την ίδια στιγμή, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά δεν θα χορηγούν πίστωση στους ασφαλισμένους 15 ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, όλοι οι φαρμακοποιοί, κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, μπορούν πλέον να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης προκειμένου να ανοίγουν το Σάββατο και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας - Τετάρτης, καθώς και για όλες τις εφημερίες.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν έτοιμοι να καταρτίσουν ωράρια λειτουργίας που θα προβλέπουν το άνοιγμα του 30% των φαρμακείων την Δευτέρα, 30% την Τετάρτη και 30% τα Σάββατα.

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ, ζητώντας ακύρωση της εν λόγω υπουργικής απόφασης.