ΕΛΛΑΔΑ

Kλειστά τα φαρμακεία- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πληρώνουν οι πολίτες το σύνολο της συνταγής

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2011, 06:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Kλειστά τα φαρμακεία- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πληρώνουν οι πολίτες το σύνολο της συνταγής
Facebook Twitter Whatsapp
Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σήμερα στην Αθήνα και στον Πειραιά, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία σήμερα στην Αθήνα και στον Πειραιά, καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου αποφάσισαν 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά, υπογραμμίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή τους πως «προκλήθηκαν από την πολιτική της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».   

Την ίδια ώρα, ανοικτό αφήνουν οι φαρμακοποιοί το ενδεχόμενο να υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν το σύνολο της τιμής κάθε φαρμάκου που αγοράζουν και έπειτα να παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ, ο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται να ζητούν από τους πελάτες των φαρμακείων τους να πληρώνουν το σύνολο της συνταγής που τους έχει γράψει ο γιατρός, δηλαδή να μην πληρώνουν απλά τη «συμμετοχή» αλλά όλο το ποσό. Αν συμβεί τελικά αυτό, τότε οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία για να παίρνουν πίσω τα χρήματα τους.