ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζονται τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω»

Δημοσίευση 26 Νοεμβρίου 2011, 13:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δικάζονται τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω»
Facebook Twitter Whatsapp
Στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων δικάζονται τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.
Στο κτίριο 2 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων δικάζονται τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα. Μέλη του κινήματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο του Χολαργού που τελούσε υπό κατάληψη.

Όπως καταγγέλλουν, μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα όταν οι συγκεντρωθέντες αποχωρούσαν, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα των 30-40 ατόμων εισήλθαν στο κατάστημα της ΔΕΗ, «ασκώντας βία προς τους υπαλλήλους, καθώς και σε πολίτες, τους οποίους προέτρεπαν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, διακόπτοντας την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και προκαλώντας φθορές στα γραφεία του κτιρίου».

Επίσης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τραυματίσθηκαν δύο υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς και μία πελάτης του καταστήματος.

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα, για τα οποία σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη βία, διατάραξη οικιακής ειρήνης, διέγερση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απρόκλητη σωματική βλάβη.


Πηγή: Το Βήμα - ΑΠΕ