ΕΛΛΑΔΑ

H Αθήνα στις 12 ακριβότερες πόλεις του κόσμου για αγορά διαμερίσματος

Δημοσίευση 29 Νοεμβρίου 2011, 07:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
H Αθήνα στις 12 ακριβότερες πόλεις του κόσμου για αγορά διαμερίσματος
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Global Property Guide, η ελληνική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές της αγοράς ακινήτων, αφού η Αθήνα παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου όσον αφορά το κόστος αγορά ακινήτων.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Global Property Guide, η ελληνική κρίση δεν έχει επηρεάσει σημαντικά τις τιμές της αγοράς ακινήτων, αφού η Αθήνα παραμένει πολύ ψηλά στη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου όσον αφορά το κόστος αγορά ακινήτων. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 12η θέση παγκοσμίως (!) αφού για την αγορά ενός διαμερίσματος 120 τ.μ. θα πρέπει να δαπανηθούν 6.195 ευρώ/τ.μ.

Βέβαια η συγκεκριμένη έρευνα έχει κοστολογήσει σπίτια που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές όπως το Κολωνάκι, η Βουλιαγμένη και  τα βόρεια προάστια, αλλά υποτίθεται ότι συγκρίνει αντίστοιχες περιοχές των πόλεων ανά τον κόσμο.

Ακριβότερος δρόμος σε όλη την Ελλάδα είναι η Ηρώδου Αττικού, ενώ από τις ευρωπαικές πόλεις η Αθήνα καταλαμβάνει την έκτη θέση μετά το Μονακό, το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Γενεύη και τη Ρώμη.


Πηγή: lifo.gr