ΕΛΛΑΔΑ

Δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξη- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση 5 Δεκεμβρίου 2011, 18:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δύο πορείες στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξη- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την ΕΛ.ΑΣ.
Facebook Twitter Whatsapp
Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.    
Με διαδηλώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας, μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.     Στην Αθήνα οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν το μεσημέρι στα Προπύλαια, ενώ στις 6 το απόγευμα προγραμματίζεται συγκέντρωση αντεξουσιαστών. H ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας που ελήφθησαν στην πρόσφατη πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.  
 
Η Αστυνομία θα επιτηρεί τους δρόμους που θα περάσει η πορεία, ενώ έμφαση θα δοθεί στο μπλοκ των αντεξουσιαστών. Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Επ.Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.   

Ο συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 χρόνων για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Επί ποδός θα βρίσκονται αύριο από νωρίς το πρωί, χιλιάδες αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση τυχόν επεισοδίων με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι υπηρεσίες της Αθήνας ενισχύθηκαν μάλιστα και από αστυνομικούς των νομών που βρίσκονται κοντά στην Αττική. Εκείνο το οποίο άφηναν να εννοηθεί οι επιτελείς της ΕΛΑΣ είναι ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, με αφορμή τις εκδηλώσεις, να προκαλέσει επεισόδια. Τα μέτρα θα είναι, όπως λένε, αυστηρά και σε περίπτωση που κάποιος επιχειρήσει να δημιουργήσει προβλήματα, θα αντιμετωπίζεται αμέσως.

 Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην πρόληψη, για τον λόγο αυτό θα γίνονται έλεγχοι σε άτομα που ενδεχομένως φέρουν μολότοφ και αντικείμενα για επιθέσεις και εμπρησμούς.

Τα μέτρα της αστυνομίας


7.000 Αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο κέντρο της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων. Από αυτούς οι 1.500 θα ανήκουν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Θα είναι δηλαδή 20 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ), 15 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ). Ισχυρές δυνάμεις των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ. Εκατοντάδες άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και της Τροχαίας. 

Η Τροχαία από νωρίς το πρωί της Τρίτης θα πραγματοποιήσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 7 το πρωί της Τετάρτης, Οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία. Σε επιφυλακή και το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα. Εισαγγελείς, χωρισμένοι σε δύο βάρδιες.