ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη σε όλη την χώρα

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2011, 08:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη σε όλη την χώρα
Facebook Twitter Whatsapp
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία.
Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία. Σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί προαναγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κινητοποιήσεις με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1/1/2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στη διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Τα φαρμακεία επιθυμούν να συνεχίσουν να στηρίζουν το σύστημα φαρμακευτικής περίθαλψης και τον ασφαλισμένο , τον ασθενή τον ηλικιωμένο», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, «όμως βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας».

«Το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει εξουσιοδοτηθεί και θα συνεδριάσει και πάλι για να αποφασίσει την κλιμάκωση και την ένταση των κινητοποιήσεων», πρόσθεσε ο κ.Αμπατζόγλου.