ΕΛΛΑΔΑ

Περίεργη υπόθεση κλοπής μαρμάρων από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2011, 16:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Περίεργη υπόθεση κλοπής μαρμάρων από τον Άγνωστο Στρατιώτη
Facebook Twitter Whatsapp
Μία περίεργη υπόθεση κλοπής μαρμάρινων στηλών έφερε στο φως ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος από τα βουλευτικά έδρανα.
Μία περίεργη υπόθεση κλοπής μαρμάρινων στηλών έφερε στο φως ο βουλευτής Γεράσιμος Γιακουμάτος από τα βουλευτικά έδρανα. Πρόκειται για κλοπή μαρμάρων του Αγνώστου Στρατιώτη από ειδικό χώρο φύλαξης του Δήμου Αθηναίων. Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα μάρμαρα είχαν δοθεί για φύλαξη στο Δήμο Αθηναίων. Στις 1 Νοεμβρίου όμως, διαπιστώθηκε πως 24 από τις μαρμάρινες στήλες που είχαν τοποθετηθεί τόσο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο της Βουλής, είχαν μεταφερθεί σε άλλο χώρο φύλαξης δίχως τη σχετική έγκριση του Δήμου.

Μάλιστα όχι μόνο μεταφέρθηκαν σε άλλη τοποθεσία χωρίς άδεια, αλλά έπειτα από καταμέτρηση που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε πως έλειπαν 5 κολώνες και 12 μαρμάρινες στήλες. 

Κατά παράδοξο τρόπο μετά τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές του υπευθύνου φύλαξης του χώρου -ο οποίος σημειωτέων μετά το συμβάν μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία-, και το σάλο που προκλήθηκε, μέρος των  μαρμάρινων αντικειμένων (5 κολώνες και 2 μαρμάρινες στήλες) ως δια μαγείας επεστράφησαν, ενώ τα υπόλοιπα «κλοπιμαία» αγνοούνται μέχρι και σήμερα.