ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» αστυνομικός που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε...οπλοστάσιο

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2012, 16:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη «φάκα» αστυνομικός που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε...οπλοστάσιο
Facebook Twitter Whatsapp
Χτες το πρωί, στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν τρεις ύποπτοι ανακάλυψαν ότι είχαν παράνομα στην κατοχή τους όπλα. Μάλιστα ο ένας από τους υπόπτους ήταν αστυνομικό.
Χτες το πρωί, στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε αυτοκίνητο, που επέβαιναν τρεις ύποπτοι ανακάλυψαν ότι είχαν παράνομα στην κατοχή τους όπλα. Μάλιστα ο ένας από τους υπόπτους ήταν αστυνομικό. βρέθηκαν στην κατοχή του αστυνομικού: δύο πιστόλια (ένα υπηρεσιακό και ένα ιδιωτικό), τα οποία, όπως προέκυψε υπεξαίρεσε από στην Υπηρεσία του, καθώς του είχαν αφαιρεθεί με Γνωμοδότηση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής, ένα πιστόλι, ένα περίστροφο και ένα μαχαίρι, που κατείχε παράνομα, πενήντα ένα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα ψηφιακό μέσο αποθήκευσης, ένα Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ημεδαπού, που έχει αποβιώσει, δυο υπηρεσιακά έγγραφα και τρεις βεβαιώσεις «εμφάνισης» υποδίκων, που είχε υπεξαιρέσει από το αρχείο της Υπηρεσίας του.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  στην οικία του αστυνομικού ένα δίκαννο όπλο και είκοσι φυσίγγια πυροβόλου όπλου, στην οικία του 46χρονου ιδιώτη ένα πιστόλι με δύο γεμιστήρες και είκοσι έξι φυσίγγια, στην οικία του 47χρονου ιδιώτη δύο χάρτινες συσκευασίες με εκατόν σαράντα επτά  κροτίδες.

Τα κατασχεθέντα όπλα  θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξερεύνηση, ενώ εξετάζεται περαιτέρω η κατοχή των υπηρεσιακών εγγράφων από τον αστυνομικό.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.