ΕΛΛΑΔΑ

Προνοιακά επιδόματα για 36.294 δικαιούχους- «μαΐμού»

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 15:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προνοιακά επιδόματα για 36.294 δικαιούχους- «μαΐμού»
Facebook Twitter Whatsapp
Στα 36.294 ανέρχονται τα άτομα που λάμβαναν επιδόματα για διάφορες παθήσεις και δεν πήγαν να απογραφούν ή δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής απογραφής που έδωσαν στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.
Στα 36.294 ανέρχονται τα άτομα που λάμβαναν επιδόματα για διάφορες παθήσεις και δεν πήγαν να απογραφούν ή δεν είχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της σχετικής απογραφής που έδωσαν στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης. Η μη προσέλευση στη διαδικασία όπως και η έλλειψη των απαραίτητων δικαιολογητικών δείχνει ότι τα άτομα αυτά παράνομα έπαιρναν το επίδομα με τους περισσότερους από αυτούς να λαμβάνουν βοήθημα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Κατά το δεύτερο στάδιο της απογραφής, όταν η δικαιούχοι θα εξετάζονται στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, η εξοικονόμηση υπολογίζεται να ανέλθει σε 230 εκατ. ευρώ».

Συνολικά ο αριθμός των δικαιούχων έφτασε τις 240.000 με το 15% να αποδεικνύεται ότι δεν έπρεπε να λαμβάνει επίδομα.

Ενδεικτική του οργίου με τα επιδόματα-«μαΐμού» είναι η περίπτωση «δικαιούχου» επιδόματος τυφλότητας ο οποίος την ίδια ημέρα που πήρε από τον οφθαλμίατρο βεβαίωση ότι είναι τυφλός -ώστε να λάβει επίδομα- έπαιρνε από τον ίδιο γιατρό πιστοποιητικό ικανότητας για να βγάλει δίπλωμα οδήγησης!

Υπενθυμίζεται επίσης η περίπτωση των 700 τυφλών της Ζακύνθου (η αποκάλυψη έγινε το 2011) με μόλις 100 εξ αυτών να προσέρχονται στη διαδικασία, εκ των οποίων οι 60 δεν ήταν τυφλοί!

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία, εδώ.