ΕΛΛΑΔΑ

Νέες φυλακές στην Αττική σχεδιάζει το υπ. Δικαιοσύνης- Διαφωνεί ο Αβραμόπουλος

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2012, 12:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέες φυλακές στην Αττική σχεδιάζει το υπ. Δικαιοσύνης- Διαφωνεί ο Αβραμόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp
Στη Δυτική και τη Βόρεια Αττική αναζητεί το υπουργείο Δικαιοσύνης την κατάλληλη έκταση δημόσιας γης για τη δημιουργία νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών. Σύμφωνα με έγγραφο, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «διερευνάται η ευρύτερη περιοχή της Μαλακάσας, της Ελευσίνας και των Μεγάρων».
Στη Δυτική και τη Βόρεια Αττική αναζητεί το υπουργείο Δικαιοσύνης την κατάλληλη έκταση δημόσιας γης για τη δημιουργία νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών. Σύμφωνα με έγγραφο, του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή που διαβιβάστηκε στη Βουλή, «διερευνάται η ευρύτερη περιοχή της Μαλακάσας, της Ελευσίνας και των Μεγάρων». Το έγγραφο του κ. Πεταλωτή διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιου Νεράντζη, για τη χωροθέτηση νέων φυλακών Αττικής.

Όπως αναφέρει ειδικότερα στην απάντησή του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας συμπεριέλαβε στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο την χωροθέτηση νέας Δικαστικής Φυλακής Αθηνών. «Θα γίνει διερεύνηση στις περιοχές (Βόρεια Αττική -ευρύτερη περιοχή Μαλακάσας και Δυτική Αττική - ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας - Μεγάρων), για να εξευρεθεί κατάλληλη έκταση δημόσιας γης από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», διευκρινίζει ο κ. Πεταλωτής.

Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αντιτίθεται στο ενδεχόμενο δημιουργίας νέων φυλακών καθώς διαφωνεί με την ίδρυση καταστημάτων κράτησης σε έκταση 200 στρεμμάτων του Στρατοπέδου «Γερακίνη» στη Μαλακάσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήγησε ότι «το στρατόπεδο Γερακίνη είναι ενεργό και χρησιμοποιείται για το στρατωνισμό Μονάδων Διοικητικής Μέριμνας και ότι προγραμματίζεται εκεί η μετεγκατάσταση και άλλων Στρατιωτικών Μονάδων-Υπηρεσιών του Λεκανοπεδίου Αττικής. Η γειτνίαση καταστημάτων κράτησης-φυλακών με υφιστάμενες ενεργές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν κρίνεται σκόπιμη για λόγους ασφαλείας».