ΕΛΛΑΔΑ

Ιστοσελίδα για τη χρηματική υποστήριξη των Ελλήνων δημιούργησαν Ιταλοί δήμαρχοι!

Δημοσίευση 29 Μαρτίου 2012, 20:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ιστοσελίδα για τη χρηματική υποστήριξη των Ελλήνων δημιούργησαν Ιταλοί δήμαρχοι!
Facebook Twitter Whatsapp
Μόνο... πυροτέχνημα δεν αποδεικνύεται η κίνηση των δύο ιταλών δημάρχων που αποφάσισαν να διαθέσουν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας, αφού δήμαρχοι της γειτονικής Iταλίας προχωρούν ακόμα παραπέρα δημιουργώντας διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη τού ελληνικού λαού.
Μόνο... πυροτέχνημα δεν αποδεικνύεται η κίνηση των δύο ιταλών δημάρχων που αποφάσισαν να διαθέσουν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας, αφού δήμαρχοι της γειτονικής Iταλίας προχωρούν ακόμα παραπέρα δημιουργώντας διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη τού ελληνικού λαού. Ο ιστότοπος, με διεύθυνση www.forgreece.eu, στοχεύει στη χρηματική ενίσχυση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από μέρους πολιτών, θεσμών, Δήμων, όχι μόνο τής Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης τής Ευρώπης.

«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστο δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, τού λαού της Ευρώπης», γράφουν στο σάιτ οι υπεύθυνοι τού συντονισμού τού δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων τής Ιταλίας.

Παράλληλα, σε επιστολή του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο τονίζει ότι  «κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή τής Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας».

«Πού είναι η Ευρώπη που πολέμησε με το λόρδο Βύρωνα για την ανεξαρτησία τής Ελλάδας; Πού είναι η Ευρώπη της ιστορίας, του πολιτισμού, της ιδιαίτερής της ταυτότητας;», είχε αναρωτηθεί ο Μάρκο Γκάλντι δήμαρχος της πόλης Κάβε Ντέι Τιρρένι, ο οποίος μαζί με τον εκείνον της  Μπαρονίσσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο είχαν αρχίσει την πρωτοβουλία στήριξης της χώρας μας.