ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα Πεπόνη για παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2012, 19:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εισαγγελική έρευνα Πεπόνη για παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων στο Γενικό Χημείο του Κράτους
Facebook Twitter Whatsapp
Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για τη διερεύνηση πιθανών παράνομων ενεργειών εκ μέρους των αρμοδίων του Γενικού Χημείου του Κράτους κατά τους ελέγχους δειγμάτων καυσίμων ώστε να ευνοούνται συμφέροντα λαθρεμπόρων καυσίμων.
Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης για τη διερεύνηση πιθανών παράνομων ενεργειών εκ μέρους των αρμοδίων του Γενικού Χημείου του Κράτους κατά τους ελέγχους δειγμάτων καυσίμων ώστε να ευνοούνται συμφέροντα λαθρεμπόρων καυσίμων. Ο κ. Πεπόνης διέταξε την διενέργεια της έρευνας ώστε να διαπιστωθεί αν κατά την διαδικασία ελέγχων δειγμάτων καυσίμων από την αρμόδια διεύθυνση του Γενικού Χημείου, υφίστανται έκνομες μέθοδοι.

Αφορμή για την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα αποτέλεσε καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, σύμφωνα με την οποία στην Δ΄ Διεύθυνση Πειραιά του Γενικού Χημείου γίνονται παράνομες ενέργειες και παρεμβάσεις λαθρεμπόρων καυσίμων με στόχο είτε την αλλοίωση των δειγμάτων είτε την καθυστέρηση των αναλύσεων.

Ο κ. Πεπόνης απέστειλε έγγραφο του προς τους αρμοδίους του Γενικού Χημείου ζητά να του γνωστοποιήσουν ποια είναι τα δείγματα καυσίμων που εκκρεμούν για ανάλυση και να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο παραλαβής τους, ενώ ζητά να ενημερωθεί για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται προκειμένου η όλη διαδικασία να διασφαλίζεται έναντι ενδεχόμενων λαθροχειριών στα επίμαχα δείγματα.