ΕΛΛΑΔΑ

Με ελληνικό κρασί «μέθυσαν» οι κοινοτικοί υπάλληλοι στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 5 Ιουνίου 2012, 09:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με ελληνικό κρασί «μέθυσαν» οι κοινοτικοί υπάλληλοι στις Βρυξέλλες
Facebook Twitter Whatsapp
Το ελληνικό κρασί είχε την τιμητική του στις Βρυξέλλες, στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πιο πέρα από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Το ελληνικό κρασί είχε την τιμητική του στις Βρυξέλλες, στο Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πιο πέρα από το γραφείο του Προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», τα ποτήρια Βέλγων, Γάλλων, Σλοβάκων και Φιλανδών δε σταμάτησαν να γεμίζουν από τις ελληνικές ποικιλίες κρασιού. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας, Γιώργο Μάλλιαρη ο οποίος δήλωσε πως «το σκεπτικό ήταν πως η Ελλάδα έχει ούτε λίγο ούτε πολύ 320 ποικιλίες από τις οποίες μπορεί να παραχθεί κρασί.

Είπαμε επιπλέον ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε και διεθνώς το γεγονός πως η χώρα μας έχει τον πιο παλιό αμπελώνα παγκοσμίως. Ειδικά εν μέσω κρίσης, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς τους Έλληνες του Βελγίου να κάνουμε μια κίνηση που θα τονώσει τους συμπατριώτες μας οινοπαραγωγούς και θα δημιουργήσει ίσως και πιθανό αντίκτυπο».

Τον τελευταίο καιρό, τα ελληνικά κρασιά έχουν την τιμητική τους στις ξένες αγορές, μάλιστα λαμβάνουν και τα καλύτερα εύσημα λόγω ποιότητας ενώ έρχεται να προστεθεί και η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα κυρίαρχα της αγοράς, τα γαλλικά.