ΕΛΛΑΔΑ

Ρατσιστική επίθεση σε εβραίο δημοσιογράφο στην Αθήνα- «Με χτύπησαν ακροδεξιοί κρανοφόροι»

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2012, 14:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρατσιστική επίθεση σε εβραίο δημοσιογράφο στην Αθήνα- «Με χτύπησαν ακροδεξιοί κρανοφόροι»
Facebook Twitter Whatsapp
Toν ξυλοδαρμό δημοσιογράφου της Jerusalem Post στην Αθήνα περιγράφει σήμερα η δημοφιλής ισραηλινή εφημερίδα. Το βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αν και  δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ταυτότητα των δραστών, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση.
Toν ξυλοδαρμό δημοσιογράφου της Jerusalem Post στην Αθήνα περιγράφει σήμερα η δημοφιλής ισραηλινή εφημερίδα. Το βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Αν και  δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ταυτότητα των δραστών, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση. O ίδιος ο δημοσιογράφος ανάφερε ότι δέχτηκε επίθεση από κρανοφόρους μοτοσυκλετιστές που ξυλοκοπούσαν αλλοδαπούς «δείχνοντας» με αυτές τις περιγραφές μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Ο ρεπόρτερ βρισκόταν στην Ελλάδα για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερός που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά. «Όταν είδα την κακία από την επίθεση στους ανθρώπους έξω από το μουσείο χρησιμοποιώντας κλομπ και μπαστούνια, έκανα το καθήκον μου σαν δημοσιογράφος και τραβούσα φωτογραφίες. Αυτό τους εκνέυρισε και μου επιτέθηκαν» δήλωσε. 

Το δημοσίευμα της Jerusalem Post που αφορά στην επίθεση στον δημοσιογράφο συνοδεύτεται και από σχετικό βίντεο: