ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Έπαιρναν για οκτώ χρόνια τη σύνταξη πεθαμένου!

Δημοσίευση 9 Ιουνίου 2012, 16:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηράκλειο: Έπαιρναν για οκτώ χρόνια τη σύνταξη πεθαμένου!
Facebook Twitter Whatsapp
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 100άδες χιλιάδες ευρώ.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς ολοκληρώνονται οι έλεγχοι του ΙΚΑ για τον εντοπισμό περιπτώσεων δικαιούχων σύνταξης που έχουν φύγει από το μάταιο τούτο κόσμο και οι συγγενείς τους εξακολουθούσαν να λαμβάνουν τις συντάξεις τους, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά 100άδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr, στο Ηράκλειο ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε 27 τέτοιες περιπτώσεις, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν ζημιά στο ΙΚΑ μεγαλύτερη των 350 χιλιάδων ευρώ.

Κραυγαλέα η περίπτωση συνταξιούχου που απεβίωσε το 2004 , ωστόσο οι οικείοι του μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του, με αποτέλεσμα να καταβάλλεται κανονικά η σύνταξη του ακόμα και 8 χρόνια μετά… Μόνο για την περίπτωση αυτή, το Ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 95 χιλιάδες ευρώ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπόλοιπες  περιπτώσεις αφορούν σε συνταξιούχους που απεβίωσαν το 2009 ή το 2010

Με βάση και τις σχετικές οδηγίες της Διοίκησης του ΙΚΑ, οι τοπικές υπηρεσίες έχουν καταθέσει τις 3 πρώτες μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ έχει επιστραφεί και ποσό περίπου 95 χιλιάδων ευρώ, το οποίο έχει εισπραχθεί παρανόμως

Εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση, σε συνεργασία με τις Τράπεζες όλων των περιπτώσεων παράνομης είσπραξης συντάξεων και να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες