ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο στις Σέρρες!

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 13:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκλεψαν ολόκληρο φωτοβολταϊκό πάρκο στις Σέρρες!
Facebook Twitter Whatsapp
Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε ο ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου στο Στρυμονοχώρι Σερρών, όταν βρέθηκε στην μονάδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συνειδητοποίησε ότι τα πάνελ είχαν «κάνει φτερά».
Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε ο ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου στο Στρυμονοχώρι Σερρών, όταν βρέθηκε στην μονάδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και συνειδητοποίησε ότι τα πάνελ είχαν «κάνει φτερά». Συγκεκριμένα, έλειπαν τα 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε τοποθετήσει στο πάρκο. Ο ατσαλένιος φράχτης είχε παραβιαστεί από πολλές πλευρές και στη θέση των φωτοβολταϊκών έμειναν μόνο οι τσιμεντένιες υποστηρικτικές βάσεις.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες κατάφεραν να μπουν αργά τη νύχτα στην εγκατάσταση με φορτηγό και αφού ξεβίδωσαν τα φωτοβολταικά πάνελ με ειδικά κλειδιά, έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, καθώς το φωτοβολταϊκό πάρκο δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή.  

Άγνωστη παραμένει η οικονομική ζημία που προκλήθηκε στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκού πάρκου, ενώ σήμερα εκτιμητές της ασφαλιστικής εταιρείας θα εξετάσουν την υπόθεση, ενδεικτικά οι πρώτες πληροφορίες φέρουν ζημία άνω των 80.000 ευρώ.  

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.