ΕΛΛΑΔΑ

Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών το Σάββατο

Δημοσίευση 15 Ιουνίου 2012, 15:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών το Σάββατο
Facebook Twitter Whatsapp
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας.
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας. Οι περιοχές είναι:  
-Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).  

· Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).  

·Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Σκύρου, Εύβοιας (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).  

·Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας - Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου και Θήρας (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).  

·Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου).    

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.  

Παράλληλα παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.  

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.