ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκε οικισμός στο Ρέθυμνο υπό την απειλή φωτιάς

Δημοσίευση 28 Ιουλίου 2012, 15:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκκενώθηκε οικισμός στο Ρέθυμνο υπό την απειλή φωτιάς
Facebook Twitter Whatsapp
Πύρινες εστίες μαίνονται στην Κορινθία, την Αρκαδία και το Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους και τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους.
Πύρινες εστίες μαίνονται στην Κορινθία, την Αρκαδία και το Ρέθυμνο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή τους και τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο τους. Πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κεραμές Ρεθύμνου. Όπως αναφέρει το flashnews.gr, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα κάτοικοι του οικισμού Αγαλλιανού ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτα πλησιάζει επικίνδυνα το χωριό.

Ο οικισμός έχει εκκενωθεί ενώ οι δυνάμεις της πυρόσβεσης δίνουν πραγματική μάχη για να σώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων. Στα τρία διαφορετικά μέτωπα της φωτιάς έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις -που ενισχύονται ώρα με την ώρα- με 20 πυροσβεστικά οχήματα με 43 υπαλλήλους, 4 υδροφόρες του Δήμου, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς επίσης και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι από το απόγευμα βρίσκεται σε Γενική Επιφυλακή Κρήτης και δυνάμεις από όλο το νησί σπεύδουν στο Ρέθυμνο για να συνδράμουν στο έργο της πυρόσβεσης.

Στην πυρκαγιά στα Καλύβια Ηραίας Αρκαδίας, επιχειρούν 24 πυροσβέστες, 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη.

Δασική πυρκαγιά μαίνεται και στο Σολωμό Κορινθίας. Επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο αεροσκάφη.