ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τους Τούρκους για το κουλούρι Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2012, 15:41 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται ο «πόλεμος» με τους Τούρκους για το κουλούρι Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp
Στη Θεσσαλονίκη, η οποία φημίζεται για τα σουσαμένια κουλούρια της, αποφάσισε να επενδύσει η τουρκική εταιρεία Simit Sarayi.
Στη Θεσσαλονίκη, η οποία φημίζεται για τα σουσαμένια κουλούρια της, αποφάσισε να επενδύσει η τουρκική εταιρεία Simit Sarayi. Η διάσημη στη γείτονα χώρα φίρμα παρασκευής simit (κουλούρια) σκοπεύει να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους κατάστημα στην πόλη μας.

Σύμφωνα με το Turkishgreeknews.org η τουρκική εταιρεία Simit Sarayi ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα. «Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε ανοίξει το πρώτο μας κατάστημα στο Σύνταγμα», δήλωσε από την Αθήνα ο Ενβέρ Ακντενίζ, διευθυντής franchise της εταιρείας στο εξωτερικό.

Ο Ακντενίζ ανέφερε ότι σε πρώτη φάση σχεδιάζουν να ανοίξουν υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Ομόνοια, στο Μοναστηράκι και στον Πειραιά.

Μάλιστα, οι Τούρκοι επιχειρούν να κατοχυρώσουν την πατέντα του κουλουριού Θεσσαλονίκης. O επικεφαλής του συνδέσμου κουλουράδων της Κωνσταντινούπολης κατέθεσε αίτημα στο αρμόδιο επιμελητήριο (İSTESOB) για  να προστατεύσει το εθνικό έδεσμα, όπως το αναφέρει. 

Αντε να δούμε, ποιός θα διατηρήσει την... πατρότητα του κουλουριού.

πηγή: thestival.gr