ΕΛΛΑΔΑ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2012, 16:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Διάλογο με την κυβέρνηση με άξονα την ανάπτυξη και όχι το «ξεπούλημα», όπως χαρακτηρίζει την διαδικασία ιδιωτικοποίησής των ΕΛΤΑ, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.
Διάλογο με την κυβέρνηση με άξονα την ανάπτυξη και όχι το «ξεπούλημα», όπως χαρακτηρίζει την διαδικασία ιδιωτικοποίησής των ΕΛΤΑ, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών. Σε ανακοίνωσή της, μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, η Ομοσπονδία σημειώνει ότι θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας για τις προθέσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα ΕΛΤΑ, ενώ τονίζει ότι θα επιδιώξει να συνομιλήσει με όλους τους πολιτικούς, κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Στόχος των ταχυδρομικών είναι η ματαίωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου, που τη χαρακτηρίζουν «έγκλημα ενάντια στην κοινωνία, το λαό και τη χώρα».

Οι ταχυδρομικοί αποκαλούν την επιλογή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομείου «παγκόσμια πρωτοτυπία», σε σχέση με το σύνολο των αναπτυγμένων χωρών, ενώ συμπληρώνουν ότι θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα, κατά τους ίδιους, τη διάλυση του πανελλαδικού ταχυδρομικού δικτύου και την αύξηση των τιμών.

Η Π.Ο.Σ.Τ. επιφυλάσσεται για κινητοποιήσεις σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ , τα Εργατικά Κέντρα και διεθνείς συνδικαλιστικούς φορείς, ενώ στη συνεδρίαση του ΔΣ της, στις 22 Αυγούστου, αναμένεται να εκπονήσει πρόγραμμα κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.