ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Τον σκότωσαν για να του κλέψουν τα κοσμήματα

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2012, 15:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πύργος: Τον σκότωσαν για να του κλέψουν τα κοσμήματα
Facebook Twitter Whatsapp
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ανθρωποκτονία 82χρονου Έλληνα και σωρεία ένοπλων ληστειών σε Κορινθία και Φθιώτιδα προχώρησε η αστυνομία.
Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε ανθρωποκτονία 82χρονου Έλληνα και σωρεία ένοπλων ληστειών σε Κορινθία και Φθιώτιδα προχώρησε η αστυνομία. Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών και κλοπών και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Συνολικά από την δράση τους είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά και αντικείμενα, με αξία που ξεπερνά τις -73.000- ευρώ.

Ειδικότερα, στο Κιάτο Κορινθίας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση, τρείς αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 22, 28 και 22 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία, ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, κλοπή, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, διαπιστώθηκε ότι οι παραπάνω, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών και κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Κύριο χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν η είσοδος σε σπίτια ηλικιωμένων με βαρύ οπλισμό και η μεταχείριση – τραυματισμός των θυμάτων τους, με ιδιαίτερα σκληρή χρήση βίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση κατά το χρονικό διάστημα από τα τέλη Απρίλιου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας 13 ένοπλες ληστείες σε οικίες και τέσσερις κλοπές, σε εξοχικές κατοικίες και όχημα.

Σε μία από αυτές, την 18-6-2012 και πρώτες πρωινές ώρες, στον Πύργο Κορινθίας, αφού μπήκαν σε σπίτι όπου διέμενε 82χρονος ημεδαπός, μαζί με την 92χρονη σύζυγο του και την 61χρονη κόρη τους, τραυμάτισαν τον 82χρονο, χτυπώντας τον με το κοντάκι κυνηγετικού όπλου, που βρήκαν μέσα στο σπίτι, ενώ με την χρήση σωματική βίας, τραυμάτισαν και την 92χρονη γυναίκα του. Στην συνέχεια, αφαίρεσαν χρυσαφικά-κοσμήματα, το κυνηγετικό όπλο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που πήραν από την οικία των θυμάτων. Ο 82χρονος υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του.

Επιπλέον, από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, είχαν επίσης διαπράξει, ακόμα έξι περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας.