ΕΛΛΑΔΑ

Οπλοστάσιο το σπίτι του βομβιστή στο Γύθειο

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2012, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οπλοστάσιο το σπίτι του βομβιστή στο Γύθειο
Facebook Twitter Whatsapp
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του 38χρονου, στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου στο κέντρο της Σπάρτης. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, όπου μερικές ημέρες αργότερα εξέπνευσε.
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του 38χρονου, στα χέρια του οποίου εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στις 31 Αυγούστου στο κέντρο της Σπάρτης. Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στην Αθήνα λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, όπου μερικές ημέρες αργότερα εξέπνευσε. Οι αστυνομικοί μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 38χρονου ερεύνησαν μεταξύ των άλλων την κατοικία του στην οποία βρέθηκαν καραμπίνες, εκρηκτικές ύλες, ασύρματοι και πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Ο δράστης που κατοικούσε στο χωρίο Αιγιές κοντά στο Γύθειο συσχετίζεται σύμφωνα με την αστυνομία με παλιότερες εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή της Σπάρτης και του Γυθείου.

Η Αστυνομία φέρεται να έχει συλλάβει τον συνεργό του νεκρού βομβιστή, όπως και δύο γυναίκες. Από την έρευνα εντοπίστηκαν 75 εκρηκτικά στοιχεία και κινητά τηλέφωνα με τα οποία γίνονταν οι πυροδοτήσεις των εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Σπάρτης, κ. Δεληγιάννη, ο οποίος όμως τους άφησε ελεύθερους, με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με το «Βήμα» οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τη μαρτυρία μιάς φίλης του 38χρονου εστίασαν το ενδιαφέρον τους σε έναν 34χρονο φίλο του θύματος της βομβιστικής επίθεσης, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση. Σε έρευνα που έγινε στο πατρικό του σπίτι στο Γύθειο βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Επιπλέον στο διαμέρισμα του Γυθείου εντοπίσθηκαν 796 κροτίδες και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο.
 
Επιπλέον οι αξιωματικοί της αστυνομίας ερευνούν την δράση μιας ευρύτερης ομάδας στην νότια Πελοπόννησο αλλά και στην Αθήνα.