ΕΛΛΑΔΑ

BBC: «Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα θα τρελαθεί την Τρίτη!»

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2012, 10:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
BBC: «Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα θα τρελαθεί την Τρίτη!»
Facebook Twitter Whatsapp
Η σύντομη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο.
Η σύντομη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους είναι αυτός του αμερικανικού BusinessInsider που λέει «Ετοιμαστείτε: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να τρελαθεί την Τρίτη!».

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο αναφέρεται σε δύο φόβους που υπάρχουν σχετικά με το ταξίδι Μέρκελ στην Αθήνα, πρώτον ότι η ελληνική πρωτεύουσα θα πάρει φωτιά από τις διαδηλώσεις και δεύτερον ότι η επίσκεψη Μέρκελ δεν θα φέρει τα πολιτικά «δώρα» που περιμένει η Ελλάδα και, εν τέλει, δεν θα έχει τη σημασία που πολλοί της έχουν αποδώσει.

Το βρετανικό BBC εστιάζει και αυτό στα μέτρα ασφαλείας, αναφέροντας πως οι Έλληνες έχουν δαιμονοποιήσει την Άνγκελα Μέρκελ.

Η εφημερίδα Wall Street Journal έχει τίτλο «Η Αθήνα προετοιμάζεται για την επίσκεψη Μέρκελ» έχοντας για πρώτη φωτογραφία την χθεσινή πορεία διαδηλωτών, στο Σύνταγμα.

Το ABC NEWS αναφέρει ότι αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα από τότε που άρχισε η κρίση.

Τέλος, το Al Jazeera φιλοξενεί συνεχώς ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του δικτύου δεν μεταδίδει απλώς τις διαδηλώσεις, αλλά συζητά και με ανέργους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες της κρίσης. Επίσης, αναφέρει ότι στην Ελλάδα έχουν ξυπνήσει μνήμες της ναζιστικής κατοχής και επισημαίνει ότι τα θύματα των μεγάλων περικοπών –που επιβάλλει η τρόικα- στην Ελλάδα θα ήθελαν πολύ να είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με την Γερμανίδα καγκελάριο.