ΕΛΛΑΔΑ

Με το βλέμμα στην Αθήνα οι αγρότες

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2013, 11:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με το βλέμμα στην Αθήνα οι αγρότες
Facebook Twitter Whatsapp
Την ικανοποίησή του για την απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποχωρήσουν από τα «Πράσινα Φανάρια» εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποχωρήσουν από τα «Πράσινα Φανάρια» εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου.

Την ίδια ώρα οι αγρότες από τα συνολικά 33 μπλόκα της χώρας στρέφουν την προσοχή τους στις επαφές που θα έχουν με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα. Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου σημειώνει πως η απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την περιοχή του αεροδρομίου δείχνει υπευθυνότητα, σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες τους και επιβεβαιώνει τον κανόνα πως «δημοκρατία χωρίς διάλογο σημαίνει πολίτες χωρίς δύναμη». Οι λύσεις στα προβλήματα, εκτιμά ο υπουργός, βρίσκονται «με νηφαλιότητα, σύνεση και μέσα από έναν υγιή και γόνιμο διάλογο» και «όχι όταν επικρατούν οι “συμμαχίες των απρόθυμων” και των λίγων, που επενδύουν στην κοινωνική αναταραχή».

Το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια» μπορεί να διαλύθηκε, παραμένει όμως αυτό στη Χαλκηδόνα. Στις Σέρρες,οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων προτίθενται να κλείσουν συμβολικά τον εθνικό δρόμο για μία ώρα από τις 14.30, ενώ αντίστοιχη κίνηση, από τις 14.00, προγραμματίζουν οι συνάδελφοί τους στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα. Στο μπλόκο τους παραμένουν και οι αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως. Σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων. Από σήμερα τους δρόμους βγήκαν και οι αγρότες της Κρήτης με συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια σε κάθε νομό του νησιού. Στο Ηράκλειο στο μπλόκο στο Γιόφυρο οι αγρότες θα μοιράζουν κηπευτικά στους πολίτες, ενώ στο Ρέθυμνο αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντώθηκαν στην περιοχή του Σταυρωμένου.

Στα Χανιά παραμένει από την περασμένη Τετάρτη το μπλόκο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων στη διασταύρωση προς τα Μεγάλα Χωράφια. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία με κατάληξη την εθνική οδό στο Πλατάνι της Σούδας. Στο Λασίθι τα μπλόκα έχουν στηθεί στον κόμβο Αγίου Νικολάου.