ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα λίστα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2013, 07:09 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2013, 10:47
Η νέα λίστα υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα
Facebook Twitter Whatsapp

Δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεύτερο κύμα εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα έρχεται στο Δημόσιο τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι σχετικές προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού εξετάστηκαν την Παρασκευή, σε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, οι υπάλληλοι αυτολι θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, από τους σχολικούς φύλακες (2.234) και από 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα, στο «στόχαστρο» από τον Σεπτέμβριο, μπαίνουν:

350 πολιτικοί μηχανικοί από τις κτιριακές υποδομές
1.000 υπάλληλοι του ΙΓΜΕ και του ΟΕΚ
1.270 αγροφύλακες
1.956 καθηγητές ολυμπιακής εκπαίδευσης
1.000 εργαζόμενοι από τις διευθύνσεις υγείας
700 εκπαιδευτικοί
5.000 ως 6.000 υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Σε θέση μάχης τα συνδικάτα

Την ίδια ώρα, σε κλοιό απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων βρίσκεται από σήμερα η πρωτεύουσα αλλά και μεγάλα αστικά κέντρα λίγο πριν από την ψήφιση την Τετάρτη του πολυνομοσχεδίου. 

Οι Δήμοι βρίσκονται από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη σε αναστολή λειτουργίας με τους Δημάρχους να απειλούν ακόμα και με μαζικές απολύσεις. Από ο λουκέτο στους Δήμους εξαιρούνται οι κοινωνικές δομές οι οποίες όμως θα συμμετάσχουν την Τρίτη στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.