ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε κορίτσια στην εξομολόγηση

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2013, 15:56 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2013, 15:50
Αρχιμανδρίτης παρενοχλούσε κορίτσια στην εξομολόγηση
Facebook Twitter Whatsapp

Σάλος έχει ξεσπάσει στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ThrakiToday και οι οποίες φέρουν Αρχιμανδρίτη να παρενοχλούσε νεαρά κορίτσια. 

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στη μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης μετά τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει το ThrakiToday και οι οποίες φέρουν Αρχιμανδρίτη να παρενοχλούσε νεαρά κορίτσια. 
 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες κατέθεσαν περισσότεροι από 15 γονείς, ο νεαρός Αρχιμανδρίτης προχώρησε σε σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης.
 
Αντιδρώντας ακαριαία η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας όσο προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κάλεσε σε απολογία τον Αρχιμανδρίτη, ο οποίος κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα ενώπιον ιερά – ανακριτή, ενώ παράλληλα ζήτησε και έλαβε τη νομική στήριξη γνωστού δικηγόρου της Αλεξανδρούπολης. 
 
Παράλληλα εξετάστηκαν οι καταγγελίες από πλευράς των γονέων, που υποστήριξαν ότι ο ιερέας θώπευε νεαρά κορίτσια κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης. Μετά από μια πολύωρη προανακριτική διαδικασία ο Αρχιμανδρίτης παραπέμφθηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφανθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης.