ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν οι ανθρωποκτονίες αλλά ο δράστης αναζητείται

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2013, 22:57
Εξιχνιάστηκαν οι ανθρωποκτονίες αλλά ο δράστης αναζητείται
Facebook Twitter Whatsapp

Εξιχνιάσθηκαν οι δύο ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, με θύματα δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας.

Εξιχνιάσθηκαν οι δύο ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, με θύματα δύο ηλικιωμένες γυναίκες στις οικίες τους, στις περιοχές της Τραγάνας και του Μώλου Φθιώτιδας.

Για τις συγκεκριμένες υποθέσεις ταυτοποιήθηκε ως δράστης, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συρροή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας. Στις 24-02-2013 το απόγευμα, βρέθηκε νεκρή εντός της οικίας της, στην Τραγάνα Φθιώτιδας, μία 77χρονη. Η θανούσα βρέθηκε πεσμένη σε διάδρομο της οικίας της και όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, ήταν δεμένη με υφασμάτινη ζώνη στα χέρια και με καλώδιο στα πόδια, ενώ στο πρόσωπό της είχε τοποθετηθεί ένα μαντήλι.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα το μεσημέρι της 01-03-2013, βρέθηκε νεκρή μία 78χρονη ημεδαπή στο υπνοδωμάτιο της οικίας της, στο Μώλο Φθιώτιδας.

Όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, τα χέρια της θανούσας ήταν δεμένα από πίσω με ένα κομμάτι υφάσματος ενώ το στόμα της ήταν φιμωμένο με ύφασμα και χαρτί.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, οι χώροι εξερευνήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Από τα στοιχεία που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί, προέκυπτε αναστάτωση των εσωτερικών χώρων και στα δύο σπίτια. Επιπλέον στο σπίτι στην Τραγάνα δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ενώ στο σπίτι στο Μώλο διαπιστώθηκε παραβίαση σε παράθυρο δωματίου.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, το οποίο ανέλαβε τη διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που συλλέχθηκαν προσεκτικά με φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 27χρονου αλλοδαπού δράστη.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο θάνατος της 77χρονης επήλθε από ασφυξία, ενώ ο θάνατος της 78χρονης από βαριά κάκωση κρανίου. Ως κίνητρο προσδιορίστηκε η ληστεία, χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί η αφαίρεση συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, κοσμημάτων ή άλλων αντικειμένων, καθώς οι θανούσες διέμεναν μόνες τους στις οικίες τους.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του 27χρονου, ενώ εξετάζεται αφενός μεν το ενδεχόμενο να συμμετείχαν στις δύο ανθρωποκτονίες και συνεργοί του, αλλά και αφετέρου να εμπλέκεται ο δράστης στην τέλεση και άλλων, κακουργηματικής φύσεως, αδικημάτων.

Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Πηγή: lamiastar.gr