ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: 19 συλλήψεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2013, 12:31 / Ανανεώθηκε 30 Αυγούστου 2013, 12:31
ΕΛΑΣ: 19 συλλήψεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 19 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε δύο Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε 19 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε σε δύο Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως και σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 312 άτομα, εκ των οποίων 164 ήταν Έλληνες και 148 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 258 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 179 άτομα, από τα οποία 79 ήταν Έλληνες και 100 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 19 άτομα.
 

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

Μία Ελληνίδα στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα
Τρείς Έλληνες στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο ύψους 142.604,06, 141.266,12 και 66.011,90 ευρώ αντίστοιχα
Τρείς αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους
Δύο Έλληνες στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά
Πέντε Έλληνες στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
Ένας Έλληνας στη Μεσσηνία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Τέσσερις αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 73 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 11 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, καθώς και τρεις παραβάσεις για κατάληψη Αιγιαλού, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά τέσσερα δισκία, τα οποία εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.