ΕΛΛΑΔΑ

Τα λάθη που θα αποφύγουμε τη νέα σεζόν

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2013, 16:26 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2013, 16:26
Τα λάθη που θα αποφύγουμε τη νέα σεζόν
Facebook Twitter Whatsapp

Η αρχή κάθε νέας σεζόν το φθινόπωρο σημαίνει για τους περισσότερους από εμάς επανεκκίνηση. Αφού κάνουμε τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε, θέτουμε νέους στόχους για αυτήν που έρχεται. 

Η αρχή κάθε νέας σεζόν το φθινόπωρο σημαίνει για τους περισσότερους από εμάς επανεκκίνηση. Αφού κάνουμε τον απολογισμό της σεζόν που πέρασε, θέτουμε νέους στόχους για αυτήν που έρχεται. Τα λάθη που επαναλαμβάνουμε και μας απομακρύνουν από μια καλύτερη και ευτυχέστερη ζωή είναι συνήθη και κοινά και είναι αυτά που μας επισημαίνουν πιο συχνά οι ψυχολόγοι αλλά και τα σεμινάρια και τα βιβλία αυτοβοήθειας. Δείτε ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγουμε φέτος για μια καλύτερη και πιο ικανοποιητική σεζόν.

1. Ας σταματήσουμε να παραπονιόμαστε για τα πράγματα που δεν έχουμε και ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για αυτά που έχουμε.

2. Ας μην γινόμαστε εριστικοί με τους ανθρώπους που αγαπάμε και ας δούμε και ας πούμε στ' αλήθεια τι είναι αυτό που μας ενοχλεί βαθιά μέσα μας.

3. Μην συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους γιατί αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να γίνουμε δυστυχείς. Ας επικεντρωθούμε στα δυνατά μας σημεία και ας τα αναδείξουμε.

4. Ας μην απομακρύνουμε τους ανθρώπους από κοντά μας με τις επικρίσεις μας. Ας αποδεχτούμε τα ελαττώματα μας αλλά και τα δικά τους.

5. Ας μην ζούμε στο παρελθόν. Ας συγχωρήσουμε τα λάθη που κάναμε και όσους νιώθουμε 
ό,τι μας έβλαψαν και ας προχωρήσουμε.

6. Μην αναζητούμε συνεχώς την αποδοχή των άλλων. Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας και ας επικεντρωθούμε σε όσα μας κάνουν ευτυχείς.

7. Μην κατηγορούμε τους άλλους για την δυστυχία μας. Οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για την ζωή μας. Ας σχεδιάσουμε την ζωή που θέλουμε και ας προσπαθήσουμε να την εξασφαλίσουμε στους εαυτούς μας.

8. Ας μην αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας αλλά ας τα δούμε σαν ευκαιρίες που θα μας κάνουν να ωριμάσουμε.

9. Ας σταματήσουμε να ζούμε τα όνειρα άλλων ανθρώπων. Ας βρούμε τα δικά μας γιατί δεν θα ζούμε για πάντα.

10. Ας πάψουμε να βιαζόμαστε. Ας εστιάσουμε σε κάθε στιγμή για να μην αφήνουμε την ζωή να περνά χωρίς να την καταλαβαίνουμε. 

11. Ας μην γκρινιάζουμε. Ας αποοφασίσουμε τι θέλουμε και ας δράσουμε για να το αποκτήσουμε.

12. Ας μην αφήνουμε να μας περιτριγυρίζουν άνθρωποι με αρνητική ενέργεια γιατί συνεχώς θα μας καταστρέφουν την διάθεση. Θα ήταν προτιμότερο να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας εκτιμούν και στηρίζουν την εξέλιξη μας.

13. Ας σταματήσουμε να λέμε ναι σε όλα. Ας λέμε όχι με αγάπη για το καλό όλων.

14. Ας σταματήσουμε να ανταγωνιζόμαστε για την επιτυχία και ας σκεφτούμε πως ο κόσμος έχει αρκετά για όλους μας.

Πηγή: Marie Claire