ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Σμπώκος ήταν ο βοσκός που φυλούσε τα χρήματα του Άκη»

Δημοσίευση 12 Σεπτεμβρίου 2013, 11:08 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2013, 11:59
«Ο Σμπώκος ήταν ο βοσκός που φυλούσε τα χρήματα του Άκη»
Facebook Twitter Whatsapp

Κεντρικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος απέδωσε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλήνη για τον Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας την ενοχή του κατά τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της στο δικαστήριο.

Κεντρικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος απέδωσε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη για τον Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας την ενοχή του κατά τη δεύτερη ημέρα αγόρευσής της στο δικαστήριο.

«Ο επονομαζόμενος και βοσκός που κατάγεται απο τα Ανώγεια, όπως ο βοσκός φυλάει τα πρόβατα, αυτός φυλούσε τα χρήματα του πρώην υπουργού» τόνισε χαρακτηριστικλα η κυρία Αδειλίνη για τον άλλοτε γραμματέα της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επι θητείας Άκη Τσοχατζοπουλου.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο Γ. Σμπώκος ανήκε «στη βασική ομάδα διακίνηση μαύρου χρήματος του πρώνη υπουργού» και αναφέρθηκε σε σειρά εγγράφων και χειρογράφων σημειώσεων προκαλώντας την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού.

«Σε αυτό το στάδιο θα είστε σιωπηλός» είπε η εισαγγελέας στον βασικό κατηγορούμενο. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα και είπε οτι όλα αυτά είναι ψέματα και τα χαρακτήρισε «παραλήρημα ψευδών».

Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας και για τον Νίκο Ζήγρα, ο οποίος για λογαριασμό του εξαδέλφου του είχε συστήσει εταιρείες και διαχειριζόταν χρήματα σε πολλά μέρη του κόσμου που δεν έχουν ακόμα βρεθεί. 

Για τη λογίστρια του πρώην υπουργού η εισαγγελέας είπε οτι έπαιξε «σημαντικό ρόλο στη διακίνηση μαύρου χρήματος,καθώς έβρισκε κατάλληλους αχυράνθρωπους και διαχειριζόταν χρήματα εξωχώριων εταιρειών.