ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Μαχαίρωσε τη γραμματέα ανακρίτριας στην Ευελπίδων

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2013, 11:24 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2013, 16:10
ΣΟΚ: Μαχαίρωσε τη γραμματέα ανακρίτριας στην Ευελπίδων
Facebook Twitter Whatsapp

Πανικός προκλήθηκε στις 11 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων όταν ένας ιρανός μαχαίρωσε χωρίς συγκεκριμένη αιτία στη πλάτη τη γραμματέα της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών στο κτίριο 10 της οδού Ευελπίδων, όταν εκείνη θα του παρέδιδε ένα έγγραφο για παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί ο δραστής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Πανικός προκλήθηκε στις 11 το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων όταν ένας ιρανός μαχαίρωσε χωρίς συγκεκριμένη αιτία στη πλάτη τη γραμματέα της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών στο κτίριο 10 της οδού Ευελπίδων, όταν εκείνη θα του παρέδιδε ένα έγγραφο για παλαιότερη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί ο δραστής.

Η γυναίκα έπεσε λιπόθυμη στο πάτωμα χτυπώντας στο κεφάλι και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Η κατάστασή της δεν κρίνεται σοβαρή, ωστόσο η κρισιμότητα του τραύματος από το μαχαίρι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη. 

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς και έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ. Ο ιρανός δράστης δεν βρισκόταν στο σημείο για να απολογηθεί. Είχε κατηγορηθεί για υπόθεση παλιότερα και είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε σήμερα για να παραλάβει διάταξη εγγυοδοσίας. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο κτίριο 10 τον βρήκαν σε έξαλλη κατάσταση και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ιρανός πέρασε με το μαχαίρι στα δικαστήρια και μπήκε στο γραφείο που βρισκόταν η άτυχη γυναίκα μόνη της για να παραλάβει το χαρτί. Καθώς εκείνη τον εξυπηρετούσε της επιτέθηκε με το μαχαίρι που είχε πάνω του. Τα κίνητρα της επίθεσης μέχρι στιγμής είναι άγνωστα. Ωστόσο, ερωτήματα εγείρονται για μια ακόμη φορά για τις συνθήκες ελέγχου και ασφάλειας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.