ΕΛΛΑΔΑ

Ειρηνικά συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο στα Χανιά

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2013, 23:01 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2013, 21:26
Ειρηνικά συλλαλητήρια για το Πολυτεχνείο στα Χανιά
Facebook Twitter Whatsapp

Ειρηνικά, χωρίς εντάσεις, και με τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου να κυριαρχούν ήταν τα δυο συλλαλητήρια που οργανώθηκαν και στα Χανιά για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ειρηνικά, χωρίς εντάσεις, και με τα συνθήματα της γενιάς του Πολυτεχνείου να κυριαρχούν ήταν τα δυο συλλαλητήρια που οργανώθηκαν και στα Χανιά για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το συλλαλητήριο που οργάνωσαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μαζικοί φορείς και σωματεία, συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες που στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού και των μέτρων, που επιβάλει η Τρόικα.

Όταν η πορεία βρισκόταν στην οδό Τζανακάκη ,έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, ένας από τους συμμετέχοντες πέταξε καπνογόνο προς τις αστυνομικές δυνάμεις σε μικρή απόσταση πίσω από την πορεία, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια. Συγκέντρωση στην πλατεία 1866 και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ. Και σε αυτή την πορεία κυριάρχησαν τα συνθήματα κατά του φασισμού και της ακολουθούμενης σήμερα πολιτικής

Και στα δυο συλλαλητήρια συμμετείχαν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας.