ΕΛΛΑΔΑ

Στις κάλπες την Κυριακή οι διπλωματούχοι μηχανικοί

Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2013, 10:11 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2013, 10:17
Στις κάλπες την Κυριακή οι διπλωματούχοι μηχανικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Οι περίπου 106.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Οι περίπου 106.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας καλούνται την Κυριακή να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ, στο κέντρο και στην περιφέρεια.

Η ψηφοφορία θα γίνει από τις 8 π.μ. ως τις 7 μ.μ. σε 169 εκλογικά τμήματα, σε 61 πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα και τα 60 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στο Ποδηλατοδρόμιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) - είσοδος από Λ. Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, Πύλη Ε΄, ενώ στη Θεσσαλονίκη, τα 20 τμήματα θα βρίσκονται στο ισόγειο του περιπτέρου 16 της HELEXPO A.E. (Εγνατίας 154).

Οι διπλωματούχοι μηχανικοί ψηφίζουν για να εκλέξουν:

τα 155 μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
τα 45 μέλη των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (5 για καθεμιά από τις 9 Ειδικότητες : Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αγρονόμων Τοπογράφων, Χημικών, Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, Ναυπηγών και Ηλεκτρονικών)
τα 4 μέλη του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου
τα μέλη που ανήκουν σε εξομοιούμενες με Τμήμα Περιφέρειες που είναι: Νομός Αττικής και Κυκλάδων, ψηφίζουν, εκτός από τα 3 παραπάνω όργανα και για την εκλογή των 15 μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου που εδρεύει στην Αθήνα.
τα μέλη του ΤΕΕ που ανήκουν σε Περιφερειακά Τμήματα ψηφίζουν εκτός από την εκλογή των παραπάνω οργάνων και για την εκλογή: των μελών της Αντιπροσωπείας Περιφερειακού Τμήματος (από 25 έως 60 μέλη, ανάλογα με το Περιφερειακό Τμήμα).
τα 5 μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου κάθε Περιφερειακού Τμήματος.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΕΕ, η αδικαιολόγητη παράλειψη της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα ανά τη χώρα, τη διαδικασία της ψηφοφορίας, τους σταυρούς που μπορούν να μπουν σε κάθε ψηφοδέλτιο, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα http://web.tee.gr/ekloges-tee/.