ΕΛΛΑΔΑ

Αθώος κατά πλειοψηφία ο Κώστας Σακκάς

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2014, 12:40 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2014, 14:26
Αθώος κατά πλειοψηφία ο Κώστας Σακκάς
Facebook Twitter Whatsapp

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο Κώστας Σακκάς με την κατηγορία της «παραβίασης των περιοριστικών όρων»

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οδηγήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο Κώστας Σακκάς με την κατηγορία της «παραβίασης των περιοριστικών όρων» όπου κρίθηκε ελεύθερος κατά πλειοψηφία (με ψήφους 2-1).

Ο νεαρός, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» βρέθηκε στο εδώλιο καθώς διανυκτερεύσε στο σπιτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.

Ο Σακκάς είχε κρατηθεί προφυλακισμένος επί 31 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος πριν λίγους μήνες μετά από απεργία πείνας, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σε αντικατάσταση της κράτησής του είχαν επιβληθεί, εγγύηση 30.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου απο την χώρα, απαγόρευση συναναστροφής με συγκατηγορουμένους του, απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού Αττικής, υποχρεωτική εμφάνιση ανα τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα και υποχρεωτική διαμονή στη δηλωθείσα από αυτόν διεύθυνση κατοικίας.

Στο δικαστήριο, ο Κώστας Σακκάς δήλωσε ότι παρέμεινε στο σπίτι φίλης του και δεν επέστρεψε στο σπίτι του γιατί είχε πιει και αισθανόταν ζαλισμένος. Απευθυνόμενος στους δικαστές ο κατηγορούμενος είπε οτι στο πρόσωπό του «υπάρχει πολιτική βούληση που εσείς καλείστε να εξυπηρετήσετε».

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου πλην όμως χαρακτήρισε «τυπικό» το αδίκημα. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Ε.Σ.