ΕΛΛΑΔΑ

Αρχίζει η δίκη του δημάρχου της Μυκόνου

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2014, 12:40 / Ανανεώθηκε 8 Ιανουαρίου 2014, 12:40
Αρχίζει η δίκη του δημάρχου της Μυκόνου
Facebook Twitter Whatsapp

Κρίσιμη από κάθε άποψη είναι η αυριανή ημέρα (Πέμπτη 9 Ιανουαρίου) για το μέλλον αιρετών που βρέθηκαν στη διοίκηση του Δήμου Μυκόνου για πολλά χρόνια, υπαλλήλων, αλλά και για το μέλλον του ίδιου του πολύπαθου Δήμου και της πολιτικής ζωής του νησιού

Κρίσιμη από κάθε άποψη είναι η αυριανή ημέρα- Πέμπτη 9 Ιανουαρίου - για το μέλλον αιρετών που βρέθηκαν στη διοίκηση του Δήμου Μυκόνου για πολλά χρόνια, υπαλλήλων, αλλά και για το μέλλον του ίδιου του πολύπαθου Δήμου και της πολιτικής ζωής του νησιού.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης του οικονομικού σκανδάλου του Δήμου Μυκόνου που θα γίνει στην Σύρο στην έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος έχει τεθεί σε αργία, Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας και ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Βερώνης αντιμετωπίζουν την κατηγορία της απιστίας εις βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Για απιστία και ψευδή βεβαίωση κατηγορούνται και οι δύο αντιδήμαρχοι Θρασύβουλος Κοντομήτρος και Αλέξανδρος Βαμβακούρης που επίσης έχουν τεθεί σε αργία.

Επίσης, οι υπεύθυνοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου κατηγορούνται για υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφων και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Υπενθυμίζεται ότι τρεις υπάλληλοι έχουν τεθεί σε αργία για την υπόθεση, ενώ δύο εξ αυτών είχαν προσωρινά προφυλακισθεί αλλά αποφυλακίστηκαν.

Η δικαστική έρευνα έδειξε ότι οι κατηγορούμενοι «κάλυπταν τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού και ότι έβαζαν στην τσέπη τα τέλη παρεπιδημούντων».

Συνολικά κατηγορούνται ότι τη δεκαετία 2002-2012 υπεξαίρεσαν από τα ταμεία του Δημου περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ.

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια το 2010 μετά από καταγγελίες ξενοδόχου που βρέθηκε να χρωστάει στον δήμο 890.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008, χρήματα τα οποία όμως είχε ήδη καταβάλει.