ΕΛΛΑΔΑ

Μύρισαν απόκριες στον Δήμο Πειραιά

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2014, 09:29 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2014, 09:00
Μύρισαν απόκριες στον Δήμο Πειραιά
Facebook Twitter Whatsapp

Αποκριάτικες εκδηλώσεις, που ξεκινούν από το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματίσει και για φέτος ο δήμος Πειραιά.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις, που ξεκινούν από το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματίσει και για φέτος ο δήμος Πειραιά.

Ειδικότερα, στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, στις 11:00 θα γίνει ένας ξεχωριστός «Μουσικός Περίπατος» από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, ενώ θα υπάρχουν και πολλά φουσκωτά παιχνίδια για τα παιδιά.

Επίσης, την 1η Μαρτίου στο πάρκο Δηλαβέρη στις 12:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το συγκρότημα «WhiteNoiz». Την επομένη, 2 Μαρτίου, στο πάρκο - πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου.

Το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού για μικρούς και μεγάλους, με λαγάνα, σαρακοστιανά και κρασί, θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα, 3 Μαρτίου, στην πλαζ της Φρεαττύδας. Με σύνθημα του δήμου Πειραιά : «ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ -ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας!», μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι που θα ξεκινήσει στις 12:00 με μουσική συναυλία.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας, οι εκδηλώσεις στις 22 Φεβρουαρίου και στις 3 Μαρτίου θα γίνουν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ», δίπλα στο δημαρχείο (πεζόδρομος Καραϊσκου), και οι εκδηλώσεις στις 1 και 2 Μαρτίου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Κ. Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας), στα Καμίνια.