ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Δημοσίευση 19 Φεβρουαρίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 19 Φεβρουαρίου 2014, 14:07
Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών
Facebook Twitter Whatsapp

Μία στις τρεις γυναίκες, ηλικίας 15 έως 44 ετών, έχει πέσει θύμα βίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Μία στις τρεις γυναίκες, ηλικίας 15 έως 44 ετών, έχει πέσει θύμα βίας, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Ως "ασπίδα" προστασίας στις γυναίκες αυτές θα λειτουργεί το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν, το μεσημέρι, στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, στη δυτική πλευρά της πόλης.

Το Κέντρο παρέχει εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες, όπως: ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου, δωρεάν νομική συμβουλευτική και νομική βοήθεια, καθώς και παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται βία (ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση) καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστες, αιτούντες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς).

"Να γνωρίζουν οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας ότι υπάρχουν δομές στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν. Μπορούν να βοηθηθούν και από την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900" δήλωσε, στη διάρκεια των εγκαινίων, η πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) Εύα Καϊλή.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, από την πλευρά της, πρόσθεσε: "Γίνεται πραγματικότητα ένα έργο ετών από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας. Είναι σημαντικό γιατί 'κουμπώνει' με τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών. Πιστεύω ότι η οικονομική συγκυρία έχει κάνει το πρόβλημα της βίας εντονότερο".

Τα εγκαίνια του Κέντρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ήταν να τα κάνει η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια, η οποία ήρθε στον χώρο και αποχώρησε. Η κ. Καϊλή, ερωτηθείσα για την αποχώρηση της κ.Κόλλια, δήλωσε άγνοια.