ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγέλλει αστυνομικούς ότι τον χτύπησαν για να επιστρέψει λεφτά που χρωστούσε

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2014, 18:36 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2014, 18:36
Καταγγέλλει αστυνομικούς ότι τον χτύπησαν για να επιστρέψει λεφτά που χρωστούσε
Facebook Twitter Whatsapp

Στόχος έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένας 34χρονος Αξιωματικός και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, που υπηρετούν στην Αττική, καθώς και ένα 52χρονος ιδιώτη.

Στόχος έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είναι ένας 34χρονος Αξιωματικός και δύο 42χρονους Αρχιφύλακες, που υπηρετούν στην Αττική, καθώς και ένα 52χρονος ιδιώτη.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για υπόθεση αρπαγής, παράνομης κατακράτησης, απρόκλητης σωματικής βλάβης, κλοπής καθώς και παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου σε βάρος ενός 35χρονου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα έπειτα από καταγγελία του 35χρονου ο οποίος είναι υπόχρεος εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα λόγω περιοριστικών όρων.

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται πως χθες κατά την παρουσίαση του στο τμήμα, ο 34χρονος αστυνομικός καθυστέρησε σκόπιμα να τελειώσει τα διαδικαστικά και να τον αφήσει ελεύθερο εκ νέου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός είχε ενημερώσει και τους άλλους τρεις εμπλεκόμενους οι οποίοι πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα και τον συνέλαβαν παράνομα και τον κατακράτησαν.

Παράλληλα του φόρεσαν χειροπέδες και άσκησαν σωματική βία με με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει οφειλόμενο χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, που είχε λάβει με απατηλό τρόπο από τον έναν Αρχιφύλακα.

Μάλιστα για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση ώστε να τον αναγκάσουν να επιστρέψει τα χρήματα, αφαίρεσαν από την κατοχή του το διαβατήριό του.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας έχει κινηθεί η διαδικασία επιβολής των ανάλογων πειθαρχικών μέτρων σε βάρος των αστυνομικών.