ΕΛΛΑΔΑ

Το πλοίο της γραμμής έγινε... «βαπόρι από την Περσία»

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2014, 16:58 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2014, 16:58
Το πλοίο της γραμμής έγινε... «βαπόρι από την Περσία»
Facebook Twitter Whatsapp

Πειραιά - Κρήτη με πλοίο της γραμμής «ταξίδεψαν» 890 γραμμάρια ηρωίνης.

Πειραιά - Κρήτη με πλοίο της γραμμής «ταξίδεψαν» 890 γραμμάρια ηρωίνης.

Ένας 44χρονος Έλληνας απο την Αττική και ένας 30χρονος Βούλγαρος απο το Ηράκλειο, είχαν στήσει την «επιχείρηση» διακίνησης ηρωίνης που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Διώξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr όλα ξεκίνησαν, όταν - αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες - οι αστυνομικοί έθεσαν σε παρακολούθηση τον 30χρονο Βούλγαρο.

Το βράδυ της Τετάρτης τον έπιασαν «στα πράσα» την ώρα που παραλάμβανε, από υπαίθριο χώρο, ο οποίος χρησιμοποιούταν για απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα), τα ναρκωτικά.

Πρόκειται για μια αυτοσχέδια συσκευασία, στο εσωτερικό της οποίας, υπήρχαν επτά μικρότερες συσκευασίες, που περιείχαν συνολικά 888 γραμμάρια ηρωίνης.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, την εν λόγω ποσότητα ηρωίνης είχε μεταφέρει ο 44χρονος Έλληνας από τον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής και στη συνέχεια την είχε αποκρύψει στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο είχε υποδείξει στον 30χρονο, προκειμένου να την παραλάβει. 

Μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα Ηρακλείου, ο 44χρονος εντοπίστηκε εντός του πλοίου με το οποίο επέστρεφε στον Πειραιά και συνελήφθη.
Στην κατοχή του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων σαράντα πέντε (645) ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 30χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10,2 γραμμάρια ηρωίνης, σε δεκατρείς αυτοσχέδιες συσκευασίες, 4 φαρμακευτικά σκευάσματα, για τα οποία στερούταν ιατρικής συνταγής, αυτοσχέδιος δοσομετρητής και κινητό τηλέφωνο.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.