ΕΛΛΑΔΑ

Ένας εισακτέος σε τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο!

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2014, 20:44 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2014, 20:34
Ένας εισακτέος σε τμήμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο!
Facebook Twitter Whatsapp

Προβληματισμό προκάλεσε στη διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο η ανακοίνωση ότι μία από τις δύο κατευθύνσεις του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα η κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, θα έχει την νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόνον έναν εισακτέο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προβληματισμό προκάλεσε στη διοίκηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Ζάκυνθο η ανακοίνωση ότι μία από τις δύο κατευθύνσεις του Ιδρύματος και πιο συγκεκριμένα η κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς, θα έχει την νέα ακαδημαϊκή χρονιά μόνον έναν εισακτέο.

Αιτία της εξέλιξης αυτής φαίνεται πως είναι αποτέλεσμα της κατακόρυφης αύξησης της βάσης εισαγωγής στο συγκεκριμένο τμήμα, η οποία ανέβηκε κατά περίπου 5.000 μόρια σε σχέση με πέρυσι.

Διαβάστε τα αποτελέσματα των βάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ο μοναδικός εισακτέος του τμήματος, πέρασε στην κατεύθυνση Συντήρησης και Προστασίας Πολιτισμικής Κληρονομιάς με βαθμολογία 12.599 μορίων.
 
Η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, δεν έκρυψε την έκπληξη της για τον αριθμό των εισακτέων στην κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, ωστόσο δε θεωρεί το γεγονός αυτό ως προπομπό αρνητικών εξελίξεων για το τμήμα της Ζακύνθου.
 
Ο αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων νησιών, Γιάννης Δραγώνας, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ απέδωσε την εξέλιξη αυτή στη δυσκολία του μαθήματος «Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο» στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές.
 
Ο ίδιος ανέφερε ακόμα πως «σε ότι αφορά το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πολύ ικανοποιητική είναι η κάλυψη των θέσεων εισακτέων στο ίδρυμα.

«Συγκεκριμένα έχουμε 454 εισακτέους στα Τμήματα της Κεφαλονιάς, 102 στο Τμήμα Ζακύνθου και 172 στο Τμήμα της Λευκάδας. Το Τμήμα ωστόσο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του, χωρίς πρόβλημα» σημείωσε.