ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 16:09 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 16:09
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών στου Ρέντη
Facebook Twitter Whatsapp

Για τις 2 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, στη διάρκεια καταδίωξης δραστών ληστείας σε κατάστημα στο Μενίδι.

Για τις 2 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, στη διάρκεια καταδίωξης δραστών ληστείας σε κατάστημα στο Μενίδι.

Για τον φόνο των αστυνομικών κατηγορούνται τρία άτομα, τα οποία, σε πρώτο βαθμό, έχουν καταδικαστεί σε ποινές δις ισοβίων και 25ετείς καθείρξεις, ενώ στην υπόθεση είναι άλλοι 11 κατηγορούμενοι που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν συγγενείς των θυμάτων και συνάδελφοί τους.

Το χρονικό

Το περιστατικό είχε συμβεί νύχτα της 1ης Μαρτίου 2011, όταν, έπειτα από ληστεία καταστήματος ψιλικών στο Μενίδι, αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες.

Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Μόλις πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με Καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο Γιάννης Ευαγγελινέλης 23 χρόνων, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.